donderdag 6 november 2014

Cranberry muffins


Ingrediënten
300 gram zelfrijzend bakmeel
175 bruine suiker
2 el kaneel
75 gram boter
5 el karamelstroop
1 ei
200 ml cranberrysap (zelfgemaakt)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng, in een grote kom, de bakmeel, suiker en kaneel.
Laat de boter samen met de stroop smelten in een kookpan totdat de boter geheel gesmolten is.
Voeg nu het ei toe aan de droge ingrediënten. Meng dit goed door elkaar en voeg vervolgens de boter en stroop toe. Meng het nogmaals goed door elkaar en vul de muffinvormpjes met het mengsel.
Bak de muffins af in circa 20 minuten en test met een satéprikker of ze goed gaar zijn. De satéprikker moet droog uit het deeg komen nadat je deze in de muffins hebt gestoken.

Tip: Stop de muffinsvormpjes in een muffins bakblik. Op deze manier hebben de muffinvormpjes meer houvast en worden de muffins mooi hoog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten