dinsdag 24 december 2013

Luchtige appelcake


5 eieren
250 g suiker
250 g zelfrijzende bloem
1 el vanille-extract
100 gram appelmoes
2 el kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijdt ze in dunne plakjes. Besprenkel ze met kaneel en laat ze even rusten in de koelkast.

Doe de eieren met de suiker in een kom en mix het tot een dik beslag. Doe de vanilleextraxt erbij en voeg de bloem, beetje bij beetje, toe. Mix dit ook tot een mooi beslag en voeg vervolgens de appelmoes toe.

Smeer de springvorm met boter in en giet 3/4 van het beslag in de vorm. Leg de appelschijfjes nu dakgewijs op het deeg en giet het overige beslag over de appelschijfjes.
Bak de cake in 1 gaar en serveer het met een beetje slagroom.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten