Na de basisingrediënten, eieren, chocolade en bloem te hebben ontvangen, is onderstaande recept ontwikkeld. Misschien een vrij gemakkelijk recept, maar het blijft een overheerlijk gerecht om te nuttigen. Ook mijn collega's vonden het niet erg om als testpanel het gerecht te jureren. En reken maar dat ze kritisch waren!!Conclusie recept:
Overheerlijk gerecht.
Mogelijk volgende keer iets meer bloem gebruiken waardoor de koekjes iets dikker worden.
Ingrediënten Materiaal
225 gr boter Mengkom500 gr suiker Mixer
2 eieren Plastic folie
1 tl vanillesuiker Bakfolie
1 tl bakpoeder Eetlepel
Snufje zout
350 gr Bloem
300 gram pure chocolade
Bereiding
Breek of snijdt de chocolade in stukjes. Klop de suiker, vanillesuiker en boter tot een massa totdat de suiker bijna is opgelost.
Meng nu de eieren erdoor heen en vervolgens de bakpoeder, bloem, zout en de brokjes chocolade tot een stevige deeg. Dek het deeg af met plastic folie en laat het voor 1 uur reizen in de koelkast.
Bekleed in de tussentijd de bakplaat met bakfolie en verwarm de oven op 180 graden.Verwijder de deeg uit de koelkast en maak van het deeg kleine bolletjes van ongeveer 1 eetlepel groot. Leg de balletje vervolgens op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten af.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten