dinsdag 12 juni 2012

Wellington



Ingrediënten 
350 gram rundergehakt
125 gram doperwten
2 teentjes knoflook
1 ui 
125 gram champignons
3 el chilisaus 
1 streng selderij
snufje zout
1 ei
6 plakjes bladerdeeg
Meel 

Bereiding: 
Verwarm de oven alvast op 180 graden voordat je begint met de voorbereiding.
Snijdt vervolgens de champignons, ui en selderij in kleine stukjes. Vwb de selderij: snijdt deze in de lengte door vieren en vervolgens in kleine blokjes. Pers nu de knoflookteentjes fijn en meng dit samen met de groente en het gehakt samen in de kom. Maak het geheel op smaak dmv chilisaus en zout en voeg 3/4 van het ei door het mengsel. Kneed nu alles even goed samen.

Nu mag je het aanrecht bestuiven met het bloem om vervolgens de bladerdeeg bladeren samen te voegen tot een mooie deegbal. Rol het deeg uit met de deegroller totdat het een lengte heeft van circa 40 bij 30 cm. Nu mag het gehaktmengsel neergelegd worden op de rand van het deeg in de vorm van een worst. Zorg ervoor dat het deeg aan beide buitenzijdes een ruimte heeft van ca. 5 cm. Rol het mengsel nu volledig en strak op. 

LET OP: vouw tijdens het oprollen van het gehaktmengsel de buitenzijdes naar binnen. Smeer de geheel nog even in met het overgebleven ei en bak het vervolgens af in circa 30 min.
































Geen opmerkingen:

Een reactie posten