vrijdag 27 januari 2012

Pittige gehaktballetjes



Ingrediënten            
300 gram gehakt
3 teentje knoflook
6 el zetmeel
20 plakjes chorizo
30 gram boter
30 st kleine satéprikkers

Bereiding:
Pers de knoflook fijn en meng deze samen met de zetmeel door de gehakt heen. Zorg ervoor dat knoflook goed verdeel wordt om de smaak constant te houden. Maak nu van het geheel kleine gehaktballetjes. Zet de koekenpannen nu op laag vuur en deel de boter op in de twee pannen. Bak nu de balletjes in één pan en de chorizoplakjes in één pan. Let op: laat het vuur laag staan. Op deze manier wordt het gehakt goed gaar. Als beide ingrediënten mooi bruin zijn mogen ze geregen worden aan de satéprikkers. Begin bij de plakjes chorizo en vervolgens de gehaktballetjes. Zo kun je ze staan serveren.

Tip:
Wil je gehaktballetjes iets pittiger hebben? Meng dan 3 el chilisaus erdoor heen.

1 opmerking: